Terug naar hoofdpagina

Informatiepagina omgeving Chalet Chez Kiekeboe

Enkele van de meest voorkomende vragen zijn hier samengevat.

 

Ik kom net aan en wens nog wat inkopen te doen, waar kan ik terecht?(2-3-4)

Ik wens te gaan eten maar het is reeds laat.(6-9)

Waar kan ik geld afhalen?(9)

Een benzinestation?(T)

Waar kan ik zwemmen of kajakken(6-4)

Waar kan ik fietsen huren?(1-6-9)

Is er een skipiste? (10)

Waar kan ik zwemmen? (12)

 

1. Beffe, naast dit dorpje bent u te gast, fietsen kan u huren op het pleintje in het sportcafé  Beffelyhills (Nederlandse eigenaar).

2. Rendeux: hier treft u een Proxi supermarkt aan. Deze is 7 op 7 open maar de zondag enkel tot de middag. Indien u afdaalt van

Beffe naar Rendeux ziet men de supermarkt reeds vanaf het kruispunt (links) Ook op het kruispunt bevindt er zich een frituur.

Zowel richting Hotton als La Roche tref je bakkers aan op de grote baan (N833), benzinestations (T) eveneens op deze weg in beide richtingen.

3. Marche, een grote stad met een prachtig centrum maar op zondag het meeste gesloten behalve de Horeca.

4. Hotton, een Spar superette is te vinden op het centrale kruispunt (brug Ourthe), open zondag tot 18.00u, de taverne (Le Jacquemart) tegenover deze Spar is een aanrader. Verder zijn er in dit dorpje allerhande winkels open gedurende de week.

taverne Le Jacquemart Chalet Kiekeboe & Toeternitoe Zwembad La Roche Parc Chlorophylle Kajakverhuur VVV Hotton Grotten Hotton Info Rendeux La Roche-en-Ardenne Kapel St Thibaut Durbuy Bomal Barvaux Marche Ski Baraque de Fraiture Arboretum Rendeux Haut 5. Barvaux, wat groter en zeker een bezoekje waard.

6. Dubuy het kleinste stadje ter wereld, een aanrader om op restaurant te gaan ** geen bankautomaten in dit stadje, weinig zaken nemen betaalkaarten aan**

Voor bankautomaten ga je best naar La Roche-en-Ardenne (9) of naar Marche (3), Hotton (4) heeft voor Dexia klanten ook een automaat.

 Ook in Durbuy te vinden is het Adventure sporten, Kayak, MB, rotsklimmen en wat nog meer.

Ideaal is een kajak te huren en onderweg halt te houden en wat te zonnebaden of zwemmen.Voor kinderen is het waterspetteren vlakbij ons aangewezen. De Ourthe is daar minder diep en kindvriendelijk.

Kajak huren kan ook op de baan tussen Rendeux en Hotton, bij PBO-sport. Men heeft keuze tussen 3 trajecten, een aanrader bij mooi weer! De rivier is er minder diep (max. 1,2m) en veilig voor kinderen.

7. Bomal, een leuke markt op zondag, een aanrader.

8. De taverne Dochamps treft u aan boven op de hoogvlakte net voor het dorp. Leuk om een drankje te nemen tijdens wandeling of fietstocht. Prachtig in de winter, vaak besneeuwd en in mist verholen gebied. Het  Parc Chlorophylle is erg interessant voor kinderen en bevindt zich op enkele km van Kiekeboe.

9. La Roche (-en-Ardenne), het Hart van de Ardennen, wie erg laat honger heeft kan tot 01.00u terecht bij de taverne Le Bronze, deze is op een hoek van het centrale marktplein gesitueerd. Er is ook een Pita open tot 02.00u gedurende weekeinde (winkelstraat t.h.v. het gemeentehuis) en iets minder laat gedurende de week.  Verder biedt dit mooie stadje meerdere restaurants (het Chinese restaurant tegen de Ourthebrug is een aanrader) en een oorlogsmuseum W.O.II. De ruļne torent hoog boven het stadje uit dat zich verschuilt tussen 4 grote heuvels en wacht geduldig op uw bezoek. 

Het zwembad  van La Roche treft u hier aan. Kajakverhuur ter hoogte van de Ourthebrug. U kan hier ook terecht voor fietsverhuur of om het Wildpark  te bezoeken.

10. De skipiste op Baraque Fraiture (651m/h), wie graag fietst moet zeker eens de afdaling van dit punt tot in La Roche doen. Men daalt 450m af, soms erg steil met slingerende bochten en haalt hoge snelheden op de tweewieler. Meegenomen is de prachtige natuur rondom.

11. Parc Chlorophylle, een leuk themapark over bos en natuur op enkele minuten (auto) afstand van de chalet, gesitueerd tussen Devantave en Dochamps.

12. Zwemmen. U kan op verschillende plaatsen terecht om een duikje in de Ourthe te nemen. Al de plaatsen gemerkt 12 komen in aanmerking. Diep water (waar u niet meer kan staan) situeert zich vooral tussen Durbuy (6) en Barveaux (5) Voor kinderen is de Ourthe in Hotton een ideale pleisterplaats, mooie grasweide om te zitten en een terrasje voor de ouders vlakbij, de rivier is er mild en ondiep. Ook vlak bij onze chalets Kiekeboe & Toeternitoe is de Ourthe ideaal voor kinderen. Te voet vanuit onze chalets: via het bospad onderaan Bois d'Arlogne (ons vakantiedorp) daalt u af tot de Ourthe, u wandelt daar door het prachtige Arboretum Rendeux,  de brug oversteken, de oever langs die zijde is daar geschikt om te spelen of te zonnen. Met de auto: gewoon afdalen van Beffe naar Rendeux, naast de Ourthebrug bereikt u de rivier. Een zwembad treft u te La Roche-en-Ardenne via deze link  zwembad  van La Roche.

Even samenvatten wat er te bezichtigen of te doen is in de onmiddellijke of bredere omgeving

Klik op de link !!!

Grotten van Hotton of Han ****

Rotsen van Renissart*

Stuwdam Nisrāmont**

Spa, een stad om zeker te bezoeken**

Coo de waterval, kabelbaan en pretpark***

Durbuy, middeleeuws stadje met faam***

Hoge Venen, een prachtig natuurgebied en hoogste plaats van Belgiė (Signal de Botrange, toren op 700m/h)**

Luxemburg, Vianden en klein zwitserland, het stuwmeer Lac de la Haute Sūre, 54m hoge dam*****

Dinant, de citadel***

Bomal de markt***

Rochefort, grotten**

 

Copyright © F.Prenen